Censo 2020 start over drie weken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat weten dat de volkestelling Censo 2020 op 1 oktober van start gaat en dat het heel belangrijk is dat iedereen meewerkt. 

De Censo is een volkstelling gericht op het verzamelen van gegevens over de bevolking en hun woonsituatie. Alle mensen die op Aruba wonen worden geteld. Het gaat daarbij om mensen die meer dan een jaar op het eiland wonen of van plan zijn minimaal zo lang hier te wonen. 

Het CBS vraagt iedereen mee te werken aan het onderzoek. Het eerste deel daarvan vindt plaats van 1 tot 10 oktober en is volledig digitaal. In november gaan medewerkers van Censo langs op adressen waarvan de gegevens niet zijn doorgegeven.

De online vragenlijst is te vinden op www.census2020.aw . Om toegang te krijgen wordt het perceelnummer van WEB gebruikt. Het invullen dient in een keer te gebeuren. Via de website is de vragenlijst te lezen, zodat men zich kan voorbereiden op het invullen. 

Wie geen perceelnummer van WEB heeft, moet zich in oktober telefonisch melden bij het CBS, via 524 7444.  Voor vragen kan men terecht via telefoon 583 7433 of de helpdesk 524 74444.