Aanvullende Begroting goedgekeurd

Na zestien uren vergaderen hebben de Staten van Aruba de aanvullende begroting voor het dienstjaar 2020 goedgekeurd. Rond 01.30 uur hamerde statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen de vergadering af, die om 09.00 uur maandagochtend was begonnen.

Het wetsontwerp werd goedgekeurd door twaalf aanwezige Parlementariërs. De regeringspartijen en onafhankelijk Statenlid Daphne Lejuez stemden voor. Oppositiepartij AVP stemde met zes leden tegen en drie van hen ontbraken tijdens de stemming.

Despues di 16 ora di reunion: Parlamento a aproba presupuesto supletorio

Despues di 16 ora di reunion: Parlamento a aproba presupuesto supletorioClick link pa mas: https://24ora.news/2GqA3sM

Posted by 24ora on Tuesday, November 3, 2020

Het was een lange vergadering, maar ik ben blij met het resultaat”, zei minister-president Evelyn Wever-Croes na afloop tegen 24ORA. ,,Het is een opluchting dat we nu groen licht hebben om verder te gaan met de steunprogramma’s Fase, salarissubsidie en de ondersteuning van kleine en middelgrote bedrijven.” De bewindsvrouw is blij dat het financiële resultaat van het land beter blijkt te zijn dan verwacht. ,,Dat betekent dat de nood minder hoog is. De regering heeft gekort op de uitgaven met ongeveer 300 miljoen florin, maar de uitdagingen blijven gigantisch.”