CEA-ambtenaar aangehouden voor doodsbedreiging

De politie heeft ambtenaar Sergio van der B gearresteerd. De man werkt voor Cuerpo EspecialArubano en wordt verdacht van ernstige bedreiging.

Naast zijn werk voor de overheid heeft Van der B. een bedrijf, Serald Construction & Services. Hij zou echter de lonen van zijn medewerkers niet hebben betaald. Een van hen passeerde zaterdagavond rond 19.30 uur de Wing Hung Bar & Restaurant in Ponton en zag daar de auto van zijn werkgever staan. Die is hem nog 2500 florin schuldig aan loon en had daarnaast nog 650 florin van hem geleend. De werknemer heeft het geld dringend nodig en stapte de bar binnen. Van der B. zat daar aan de bar te drinken. Als reactie op de vraag over het geld, schoof Van der B. 300 florin en 20 dollar naar hem toe en zei dat hij niet meer had. 

Omdat de werknemer huur moet betalen en andere lasten, ging hij niet akkoord. Er ontstond een woordenwisseling en twee jonge mannen die bij Van der B. zaten begonnen zich ermee te bemoeien. Ze duwden de schuldeiser naar buiten en dreigden dat ze hem een kogel in zijn lijf zouden schieten. Om dat dreigement kracht bij te zetten, pakte een van hen een vuurwapen uit zijn auto.

Op dat moment kwam een politie-eenheid aan. De agenten controleerden de auto en vonden het vuurwapen onder een stoel. Dat was voldoende om aan te nemen dat he slachtoffer de waarheid sprak over de doodsbedreiging. De drie mannen werden aangehouden en apart van elkaar naar de politiewacht gebracht. Hun auto werd in beslag genomen.