Overlast door groep Danies

De beveiliging van het Kabinet van de Gouverneur heeft vanmorgen de politie te hulp geroepen. De medewerkers van het Kabinet hadden last van het lawaai van de volgers van Richi Danies die nog dagelijks aanwezig zijn naast het Parlementsgebouw.

Al maanden protesteren bezorgde burgers op die plaats tegen het misbruik van kinderen. De groep staat onder leiding van Danies, die al jaren aandacht vraagt voor dit probleem. Hij vindt dat de autoriteiten onvoldoende actie ondernemen. In het verleden spoot hij met verf de tekst ‘Aruba pro pedofiel’ op muren, straatmeubilair en soms zelfs monumenten. Danies is aangehouden, maar zijn volgelingen zijn daardoor niet afgeschrikt.

Ze zetten hun actie voort. Dat zou geen probleem hoeven zijn, maar de groep heeft muziek opstaan. De muziek staat niet te hard, maar lijdt ertoe dat de actievoerders hun gesprekken op zeer luide toon moeten voeren om zich verstaanbaar te maken. Vanwege de coronamaatregelen kunnen ze niet dicht bij elkaar zitten. De politie heeft hen verzocht voortaan zachter te praten.