Illegale tandarts al eerder gesloten

De vrouw die vorige week werd aangehouden wegens het illegaal praktiseren als tandarts en orthodontist, is al eerder in aanraking geweest met de autoriteiten. Inspectie Volksgezondheid heeft begin vorig jaar de praktijk aan huis van dezelfde vrouw gesloten.

De politie verrichtte vrijdag in de vooravond op last van het Openbaar Ministerie een aanhouding in de Hubadastraat. Daar bleek een illegale tandartspraktijk gevestigd.
Rond 18.30 uur vielen agenten het pand binnen. De vrouw die daar tandheelkundige diensten verrichtte bleek geen werk- of verblijfsvergunning te hebben. Ook bezat ze niet de bevoegdheid om medische verrichtingen te mogen doen op Aruba.
Inspectie Volksgezondheid waarschuwt de bevolking om niet met dit soort lieden in zee te gaan. Er zijn signalen dat steeds meer mensen uit Venezuela zich illegaal op Aruba vestigen en medische diensten aanbieden. Dat is niet alleen verboden, maar kan ook gevaar opleveren voor patiënten. Hun vakbekwaamheid voldoet niet altijd aan de vereiste normen en een praktijk aan huis voldoet waarschijnlijk niet aan de richtlijnen voor hygiënisch medisch handelen. Patiënten lopen daardoor gevaar op allerlei infecties, zoals zelfs hepatitis of Aids.