Bijstand vanwege Covid-19 verlengd

Kort nadat in maart het eerste coronageval op Aruba werd vastgesteld, heeft de regering een periode van lastenverlichting geïntroduceerd in de bijstand. Onlangs is deze bijstand verlengd tot 28 februari 2021.
Personen die een beroep doen op de speciale coronabijstand, kunnen die krijgen, onder de voorwaarde dat hun situatie past in het kader dat de wet daarvoor heeft. Ambtenaren moeten zich bij beslissingen over toekenning, intrekking, verhoging of verlaging van de bijstand altijd houden aan de wet.
In maart vorig jaar is een proces ontwikkeld om bijstand sneller te kunnen toewijzen. Daarvoor zijn tijdelijk uitzonderingen gemaakt op de regels die te maken hebben met het voldoen aan de vereisten van Departamento di Progreso Laboral (DPL) en Medwork..

De afdeling bijstand van Departamento di Asunto Social (DAS) heeft tot en met 5 november 2020, 1662 verzoeken om bijstand ontvangen. Om die allemaal af te kunnen handelen, hebben medewerkers van andere afdelingen een cursus gevolgd om de consulenten te kunnen ondersteunen bij hun werk rond de nieuwe aanvragen.
Cliënten die het niet eens zijn met een beslissing, kunnen binnen zes weken na het ontvangen van die beslissing een klacht indienen bij Departamento di Asunto Social, met een kopie aan de ‘Bezwaaradviescommissie’ LAR.
Meer informatie is verkrijgbaar via telefoon 528-1100 of 528-1110 of de facebook pagina van “Departamento di Asunto Social”.