Samen sterker dan alleen

‘’Het is goed om weer op Aruba te zijn.” Zo begon minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zijn korte verklaring tegenover de pers. Hij benadrukte dat hij zich realiseert dat het eiland zwaar is getroffen door corona: ,,We moeten samenwerken om deze crisis te boven te komen.”

De bewindsman is verantwoordelijk voor het buitenlandse beleid van het Koninkrijk, dus ook van Aruba. Volgens hem is het belangrijkste onderwerp momenteel de relatie met Venezuela. ,,We hebben met jullie premier besproken wat we kunnen verwachten na de komende verkiezingen in Venezuela, waarvan we weten dat die niet eerlijk zullen verlopen.” In dat kader kwam ook een visumregeling ter sprake.
Vandaag wordt het periodieke overleg over buitenlandse betrekkingen gehouden met de Caribische landen van het Koninkrijk. ,,Daar gaan we het ook hebben over de verkiezingen in de Verenigde Staten en de gevolgen daarvan voor de regio. Ook besteden we aandacht aan de rol die de ambassades kunnen spelen bij het aantrekken van investeerders. Dat doen we graag en zo laten we zien dat we binnen het Koninkrijk samen sterker zijn dan elk land apart.”

Premier Evelyn wever-Croes beaamde dat er een goed gesprek is geweest. Ze voegde nog toe dat ze Blok heeft bijgepraat over de ontwikkelingen rond de olieraffinaderij en de plannen voor de ontwikkeling van San Nicolas.