Nieuw bestuur voor Simar

Onderwijsvakbond Simar heeft een nieuw bestuur. Josephine Albertus is herkozen als voorzitter, met Anthony Figaroa als secretaris en Yahaira Lesire-Falcon als penningmeester. De overige bestuursleden worden Dwight Mata, Otami Tomasia, Tricia Ramou en Della Lopez.
Vanwege corona konden de leden hun stem ook online uitbrengen. Zo’n 70 % van de leden maakte gebruik van die mogelijkheid. De rest, ongeveer 65 personen, kwam persoonlijk langs bij het gebouw van Simar. Volgens Figaroa, verantwoordelijk voor de verkiezing, was de belangstelling van de leden iets groter dan in de afgelopen jaren.
Bij Simar is niet statutair vastgelegd hoeveel jaar een voorzitter mag aanblijven. Wel is bepaald dat de leden elk jaar kunnen stemmen over de invulling van het bestuur.
Albertus is blij met het vertrouwen van de leden. ,,We hebben veel uitdagingen voor de boeg. Ik ben erg gemotiveerd om die op te pakken, zeker doordat de leden altijd reageren als we vergaderen en voorstellen doen voor innovatie en ontwikkeling van het onderwijs. Ons hoofddoel blijft echter opkomen voor de rechten van de mensen in het veld.”