DCNA’s eerste succesvolle Big Live Nature Quiz

4

De eerste Big Live Nature Quiz van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) is een nieuwe, leuke en creatieve manier om kinderen in het Caribisch deel van het Koninkrijk met elkaar in contact te brengen en online te laten leren over elkaars natuur. Vorige week namen 23 teams van 1-4 kinderen tussen 11-14 jaar oud verspreid over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Stint Eustatius het tegen elkaar op in een live online quiz. Na vele spannende en spannende rondes met natuurvragen won een team op Saba. De tweede plaats ging naar Sint Maarten en de derde plaats naar Bonaire.

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), een regionaal netwerk van beschermde natuurgebieden opgericht om de beheerorganisaties van beschermde gebieden van de zes eilanden te ondersteunen, ondesteunt onder andere natuureducatie. Het jaarlijkse Junior Ranger Exchange Event, waarbij jongeren van de zes eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk op één eiland samenkomen om kennis te maken met elkaars natuur, moest dit jaar helaas afgelast worden vanwege de coronacrisis. Om positief met de omstandigheden van dit jaar om te gaan, is de online Big Live Nature Quiz opgezet om toch natuureducatie en jongeren te kunnen ondersteunen terwijl ze veilig op hun respectievelijke eilanden verblijven.

De live interactieve quiz bevatte vragen over vier verschillende onderwerpen: (1) Flora en Fauna, (2) Ecosystemen, (3) Klimaatadaptatie en Duurzaamheid en vragen over de (4) Nationale Parken van het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden- beheerd door STINAPA Bonaire, CARMABI op Curaçao, Aruba National Park Foundation, Saba Conservation Foundation, STENAPA op Sint Eustatius en Sint Maarten Nature Foundation.

“We zijn erg trots op de kinderen die meededen. Het was geweldig om de enthousiaste kinderen uit het hele Caribische deel van het Koninkrijk te zien, maar het belangrijkste was dat dit een leuke leermogelijkheid gaf om meer te weten te komen over elkaars eilanden en natuur. We kijken ernaar uit om dit evenement in de toekomst vaker te gaan doen! ” aldus Tineke van Bussel & Dahlia Hassell, DCNA’s Big Live Nature Quiz-organisatoren

Op Bonaire kwamen kinderen van Jong Bonaire en Stinapa’s Junior Rangers bijeen bij Jong Bonaire. SCF en Saba Nature Education hadden samen een evenement georganiseerd bij Long Haul. Op Sint Maarten bracht NFSXM ook hun Junior Rangers bij elkaar. Op St. Eustatius kreeg STENAPA kinderen van Golden Rock Rooms-katholieke School en Bethel Methodist School bij elkaar. Naast deze groepen deden ook kinderen mee vanuit huis. We zijn alle betrokkenen erg dankbaar dat ze de kinderen de kans hebben gegeven om mee te doen.
Een grote felicitatie aan de winnende teams! Het winnende team op Saba gaat binnenkort snorkelen / duiken en de anderen krijgen een T-shirt met het logo. DCNA streeft ernaar om er een jaarlijks evenement van te maken, mogelijk in de toekomst ook voor volwassenen. Dus als je het gemist hebt, houd dan de (social) mediakanalen van DCNA in de gaten en we zien je graag de volgende keer!

DCNA’s Big Live Nature Quiz: live in de studio met gastheer Sander Teeuwisse in interactie met de kinderen op dezes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk
Saba: eerste plek winnaars van DCNA’s Big Live Nature Quiz- Dutch Caribbean
Sint Maarten: tweede plek winnaar van DCNA’s Big Live Nature Quiz- Dutch Caribbean
Bonaire: derde plek winnaar van DCNA’s Big Live Nature Quiz- Dutch Caribbean
Op Bonaire, organizeerde Jong Bonaire een evenement voor haar kinderen en Stinapa’s Junior Rangers, waar enthousiast werd meegedaan aan de DCNA’s Big Live Nature Quiz- Dutch Caribbean. Photo credit: Judie Morgan- Bonaire Reporter
Enthousiaste deelnemers van Jong Bonaire tijdens DCNA’s Big Live Nature Quiz- Dutch Caribbean. Photo credit: Judie Morgan- Bonaire Reporter