Vishon: We moeten prioriteit geven aan de behoefte van onze bevolking in de wijken

21

“Mijn beslissing om de politiek in te gaan wordt niet gedreven door faam en bekendheid. Gedurende mijn carrière als journalist heb ik met eigen ogen kunnen zien wat er leeft onder onze bevolking en waar men behoefte aan heeft”.  Onlangs heeft Germône de Lima tijdens een nieuwsuitzending van TV Direct aangekondigd het politieke arena te betreden. Het was een moeilijke keuze en een emotioneel afscheid, maar ze is klaar om haar eiland op een andere manier te dienen.

“Ik zie hoeveel mensen op Curaçao in armoede leven en een sterke behoefte hebben aan verandering. Kinderen moeten de aandacht, zorg en opvoeding krijgen waar ze recht op hebben, ouderen moeten zich veilig voelen in de wijk waar ze wonen. Jongeren wensen een goede opleiding te kunnen volgen, zodat ze een goede toekomst voor zichzelf kunnen opbouwen. Dat motiveert me om deze grote stap te nemen en mijn bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van ons eiland”, zo legt Germône uit. Ze kijkt terug op een mooie carrière als journalist bij TV Direct, waar ze ruim 5 jaar in dienst is geweest. Daarvoor heeft ze maar liefst 6 jaar bij CBA gewerkt als presentatrice en journalist. Germône heeft zich nu aangesloten bij VISHON omdat deze nieuwe politieke beweging bestaat uit een grote groep mensen met een ‘open mind’ en geen traditionele politieke ervaring. “Wij geloven echt dat het eiland in staat is om een duurzame verandering teweeg te brengen en zetten ons in om dit voor iedereen te realiseren”. 

Germône heeft in de afgelopen jaren haar sporen verdiend als onderzoeksjournalist. Ze was altijd kritisch over het overheidshandelen, liet het niet na om ministers en parlementariërs aan de tand te voelen over beleidsbeslissingen die nadelig konden uitpakken voor ons volk. “Ik geloof niet in populisme. Ik geloof juist dat politici realistisch moeten zijn en consistent moeten handelen. Als politicus moet je daad bij woord stellen en dat is precies waar VISHON ook in geloofd. Ik zal mijn kennis en expertise gebruiken om die mensen te helpen die mij de afgelopen jaren trouw hebben gevolgd via de media. Ik heb het punt bereikt dat ik niet meer aan de zijlijn kan staan en slechts verslag kan doen van wat ik zie gebeuren op Curaçao. Ik wil vanaf nu actief een bijdrage leveren als volksvertegenwoordiger en de stem zijn van de grote groep mensen die zich niet meer gehoord voelt en in de steek is gelaten door hun politici. Alhoewel mijn rol anders zal zijn dan voorheen mogen mensen erop vertrouwen dat ik blijf wie ik ben”. VISHON is, onder de politieke leiding van Miles Mercera, reeds begonnen met haar campagne in aanloop naar de verkiezingen van maart 2021. Vanaf nu zal Germône ook onderdeel uitmaken van het team van ‘Vishonario’s’ dat de visie van VISHON uitdraagt. Zij zal zich met name inzetten voor armoedebestrijding, sociale ontwikkeling middels een integrale wijkaanpak.