Docenten: ‘Onderzoeksrapport niet valide’

,,De inhoud van het onderzoeksrapport is niet valide, heeft geen feitelijke basis en is zeker misleidend naar het Arubaanse volk toe. Wij zijn in een kwaad daglicht geplaatst.”

In vervolg op de reactie van de docenten van Colegio San Nicolas (CSN) gisteren, maandag 11 januari, op de uitlatingen van de minister van onderwijs in zijn persconferentie over de school en het docentenkorps, hebben de docenten van CSN vanochtend een brief geschreven naar het managementteam van CSN.

In deze brief vragen zij om een schriftelijk persbericht op te stellen dat de inhoud van de gebruikte gegevens door de minister niet kloppen en misleidend zijn naar het Arubaanse volk toe. Bovendien vragen zij nogmaals, net als gisteren, om te spreken met een
vertegenwoordiger van DPS en van het bureau van de minister. Tot nu toe heeft alleen de Inspectie onderwijs toegezegd om vandaag te spreken met het docentenkorps.

De brief, voorzien van handtekeningen van alle aanwezige docenten, is persoonlijk overhandigd aan beide MT-leden en zij hebben getekend voor ontvangst.

De docenten van CSN hopen nog steeds op een spoedige rechtzetting van de opmerkingen van de minister, zodat zij weer gewoon hun werk kunnen doen.