Tienduizend vaccins nodig voor eerste kwartaal

Volgens het draaiboek dat Aruba heeft opgesteld voor de vaccinaties tegen Covid-19, hebben de autoriteiten ongeveer 10.000 doses nodig voor de eerste twee groepen die worden gevaccineerd. Volgens het draaiboek gaat dat nog voor 1 april gebeuren.

De bevolking is ingedeeld in zeven groepen. In de eerste groep zijn zorgverleners ingedeeld die in contact kunnen komen met coronapatiënten. Het gaat om ruim 300 personen. De tweede groep bestaat uit de oudste, meest kwetsbare burgers, namelijk de bewoners van verzorgingstehuizen. Dat zijn bij elkaar ongeveer 5000 mensen.

Personen van boven de zestig met chronische gezondheidsklachten zijn in de derde groep ingedeeld en mensen onder de zestig met chronische gezondheidsklachten in de vierde groep. De vijfde groep bestaat uit de overige medewerkers uit de zorg. Groep zes zijn de overige mensen van boven de zestig en de laatste groep zijn alle andere volwassenen.

De eerste twee groepen worden ingeënt op hun woon- of werkplek. Voor de andere burgers worden vaccinatiecentra ingericht in Club Don Bosco, Colegio EPI in Oranjestad, Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz en Santa Teresita Center in San Nicolas. 

Er is nog niets bekend over de levering van de vaccins.