Trempan: Nieuwe digitale krant

290

De familie van 24ora.com is sinds vandaag uitgebreid met een digitale krant, Trempan. Headlines Group heeft hiertoe besloten om liefhebbers van nieuws nog beter te kunnen bedienen.

Oprichter en eigenaar Mark-Benson Denz begon met 24ora.com in maart 2007. Als student in Nederland wilde hij via het digitale kanaal zijn Arubaanse medestudenten voorzien van Arubaans nieuws. Nu, dertien jaar later is 24ora.com de meest bekeken nieuwsaanbieder van Aruba.

Denz bedacht een paar jaar geleden dat een digitale krant misschien wel een goed idee kon zijn. Volgens hem is er genoeg nieuws op het eiland om wel twee kranten te vullen. Vanwege andere prioriteiten, verdween het dossier echter steeds weer in een la. 

Midden in de coronapandemie ging Benz weer met het idee aan de slag en ditmaal werd het idee werkelijkheid. Het streven was om er de grootste online krant van Aruba van te maken, zowel in aantallen pagina’s als in kwaliteit. 

Marktonderzoek wees uit dat de meerderheid van de mensen die nieuws lezen, dit bij voorkeur digitaal doen, in de vorm van een digitale krant. Het verschil met een papieren krant zit hem in de interactieve mogelijkheden. Niets is statisch, de krant bevat video’s en interactieve foto’s. ,,Je kunt het beschouwen als een geïntegreerd, modern product waarin radio, televisie en de krant samenkomen”, aldus Denz.

Hij beschouwt de Trempan als een aanvulling op 24ora.com. ,,De nieuwssite geeft het nieuws direct, in de vorm van verslagen, schriftelijk of in video’s. In de Trempan is ruimte voor analyses en verdieping. Ook brengt de krant, zoals de meeste kranten, zaken als internationaal nieuws, sport, economie en toerisme.” 

De krant verschijnt van maandag tot en met zaterdag, om 6.00 uur.

Bonbini na TREMPAN…noticia den bo plant'i man. Inscribi awo pa ricibi bo edicion gratis tur mainta trempan via e-mail

Bonbini na TREMPAN…noticia den bo plant'i man. Inscribi awo pa ricibi bo edicion gratis tur mainta trempan via e-mailhttp://bit.ly/39FBqyb

Posted by Trempan on Sunday, January 17, 2021

De Trempan is tot maart gratis te lezen. Wel is abonneren en vereiste om toegang te krijgen tot de nieuwste loot aan de digitale nieuwsboom. Abonneren kan via website www.trempan.com of click AKI.

De redactie wil graag feedback van de lezers over het nieuwsaanbod, om desgewenst aanpassingen te maken. Dat kan via e-mail [email protected] of [email protected].