Regering geeft teveel geld uit

,,Huur en kantoorkosten zijn het afgelopen jaar slechts met 9 miljoen florin afgenomen. Aan advocaatkosten heeft de regering net zoveel besteed als in eerdere jaren.”
Parlementariër Richard Arends (AVP) is het eens met het commentaar van het CAFT dat de situatie van de Arubaanse financiën zorgwekkend is. ,,Een additioneel tekort van 170 miljoen florin in het derde kwartaal, waardoor het tekort over 2020 in de richting gaat van 520 miljoen florin meer dat begroot. De regering doet helemaal niets om de kosten te verlagen.”
Hij beseft dat de inkomsten van het Land met ongeveer de helft zijn afgenomen, maar vindt het kwalijk dat de kosten van het overheidsapparaat niet zijn afgenomen. ,,Er wordt geld beschikbaar gesteld voor het oplossen van problemen zonder dat dat effect heeft, in tegenstelling tot wat de regering beweert. Veel geld in een sociaal fondsstoppen of wegen opknappen is geen herstelplan.”
Arends legt nog maar eens uit waarom de AVP tegen de aanvullende begroting voor 2020 heeft gestemd. ,,Ons wordt verweten dat we tegen loonsubsidie, financiële steun en noodhulp zijn. Wij hebben tegen gestemd omdat de mensen salaris moeten inleveren, terwijl de regering niets doet om andere kosten te verlagen. Ze doen geen enkele moeite om de facturen van advocaten omlaag te krijgen. Politieke benoemingen zijn aan de orde van de dag.”
Vanwege dat laatste heeft de groene partij een protestbrief ingediend bij de Gouverneur en de Nederlandse Vertegenwoordiging. ,,De regering is begonnen met ‘afscheidsbeleid’ op het moment dat de MEP op 30 november de verkiezingscampagne aftrapte. De volgende regering moet maar zien hoe om te gaan met alle benoemingen en beloftes die geen instemming hebben van het Parlement, maar wel verder eiken dan de regeerperiode”, aldus Arends.