Onrust bij DIP te betreuren

Minister President Evelyn Wever-Croes vindt het jammer dat er zoveel onrust is bij DIP. Daar hebben de werknemers een walk-out gehouden uit onvrede over het beleid van directeur Haime Croes. 

De premier zou graag zien dat de partijen met elkaar in overleg treden en er samen uit komen. Na overleg met de directeur over de kwestie, heeft de bewindsvrouw de vertegenwoordigers van vakbond SEPPA verzocht het gesprek met de directeur aan te gaan. 

De bewindsvrouw heeft het personeel laten weten dat vanwege corona, haar agenda het niet toelaat om met het personeel te vergaderen. Ze beloofde om als de vakbond er niet uitkomt met de directeur, een commissie te benoemen om naar de problemen te kijken. Ze heeft ook de Directeur van Departamento di Recurso Humano en de Directeur van Bureau Integriteit Aruba, verzocht met de betrokkenen te praten. 

Premier wever-Croes vraagt alle betrokkenen hun verstand te gebruiken en aan een oplossing te werken. ,,Nu worden duizenden burgers gedupeerd, omdat ze geen terrein krijgen, terwijl ze daar al jaren op wachten.”