Covid-maatregelen blijven van kracht

De regering heeft besloten dat de regels en protocollen in de strijd tegen Covid-19 van kracht blijven. Volgens Evelyn Wever-Croes zijn de aantallen besmettingen en opgenomen patiënten nog te hoog.

,,Daar komt nog bij dat we niet precies weten hoever de Britse variant op Aruba is doorgedrongen. Over een week weten we daar meer over.”

Volgens de premier was de maand januari onrustbarend. ,,We kwamen in de derde golf terecht, met op de top 624 gevallen, midden januari. Nu zijn het er veel minder, maar nu is de Britse variant hier opgedoken.”

Een ander punt van zorg is dat er momenteel elke dag gemiddeld 35 nieuwe besmettingen worden geteld. Daarnaast liggen er achttien mensen in het ziekenhuis, waarvan tien op de intensive care. Ook stierven deze maand tien mensen met corona.

,,Het virus is nog steeds onder ons, dus we moeten voorzichtig zijn, totdat een groot deel van de bevolking is gevaccineerd. Covid-19 is een onzichtbare wrede vijand, die al 59 levens heeft genomen. Laten we met elkaar voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.”