Elton Barbour in bestuur Bevordering Minder Validen Golf

Elton Barbour, salesmanager Europe bij Aruba Tourism Authority (ATA), treedt toe tot het bestuur van de Stichting BMVG. Deze benoeming vloeit voort uit eerdere samenwerkingen die Elton namens Aruba heeft opgezet in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het bereiken van een voor het One Happy Island belangrijke doelgroep.

Elton Barbour is een fervent golfer en sloeg op zijn dertiende op zijn geboorte-eiland Aruba voor het eerst een balletje. Sindsdien is hij volledig verknocht aan de sport.

Elton, die in 2011 in dienst trad bij ATA als salesmanager Europe, is vooral verantwoordelijk voor sales & marketingactiviteiten op de Nederlandse en Belgische markt. Ook is hij binnen de organisatie verantwoordelijk voor het opzetten van grootschalige golfprojecten met als voornaamste doel om de welgestelde doelgroep binnen de golfwereld te bereiken, aangezien dit voor Aruba als premium vakantiebestemming een buitengewoon belangrijk segment is.

Op initiatief van Elton zijn in de afgelopen jaren diverse sponsorsamenwerkingen met de BMVG opgezet om niet alleen de achterban te bereiken, maar door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, het doel van de BMVG te ondersteunen en uit te dragen. Hiertoe is in 2017 een pilotproject opgezet waarbij onder leiding van Elton, de Aruba Tourism Authority en de BMVG een mindervalidengolftoernooi op Aruba hebben georganiseerd.

“Naast het promoten van mijn eigen eiland is golf mijn allergrootste passie. Ik golf al sinds mijn tienerjaren en heb het nooit los kunnen laten. Toen ik bij ATA aan de slag ging en de omslag van het massatoerisme naar het focussen op het hogere segment gemaakt werd, zag ik mijn kans schoon om mijn passie in mijn werk te integreren en een hele goede kans te benutten om Aruba bij een belangrijke doelgroep onder de aandacht te brengen. Dit heeft niet alleen tot meer naamsbekendheid en kwalitatieve boekingen voor Aruba geleid, maar ook dat we met de BMVG in aanraking zijn gekomen en dat ik mijn grootste passie ook voor een belangrijk maatschappelijk doel heb kunnen inzetten. Ik heb zelf van dichtbij gezien hoeveel impact een beperking heeft met een tante die bijna veertig jaar bedlegerig was. Het werk van de BMVG is voor mij daarom een absolute eyeopener! Door middel van golf laat de BMVG zien dat een beperking helemaal niet zo beperkend hoeft te zijn en dat ook mindervalidenpersonen op topniveau kunnen sporten. Ik kijk er enorm naar uit om mij samen met de overige bestuursleden in te zetten om de golfsport nog toegankelijker te maken voor mensen met een beperking,” aldus Elton Barbour.