Crowdfunding voor leesbevordering op Aruba en Curaçao

Op Curaçao en Aruba wordt veel gedaan aan leesbevordering. Beide (ei)landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden kennen net als bij ons de Kinderboekenweek, ook een week voor leesbevordering voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) Levendig Uitgever verzorgt sinds een aantal jaren voor zowel de Siman di Ban Lesa (Week van de leesbevordering) op Curaçao als voor Festival di Buki pa Muchanan (het Kinderboekenfestival) op Aruba de kindergeschenkboeken. Beide weken sluiten in 2021 aan bij het Nederlandse thema Wat wil je worden?

Ook op Aruba en Curaçao staat de economie volledig stil, het toerisme ligt bijna helemaal plat. Geen inkomsten is geen toekomst. Geen toekomst voor de kinderen. Daarom een cowdfundingactie. Iedere bijdrage is welkom om het streefbedrag te bereiken. Omdat we op de wereld zijn om elkaar te helpen!

Twee talen: Papiaments en Nederlands

Met de bijdragen wordt het mogelijk om ook in 2021 weer mooie geschenkboeken te maken. De twee geschenkboeken worden in twee talen als zogenaamde omdraaiboeken uitgegeven. Voor Aruba in het Nederlands en Papiamento, voor Curaçao in het Nederlands en Papiamentu. De auteurs van de boeken zijn inmiddels gestart met het schrijven van verhalen en gedichten in het thema Wat wil je worden?

Daarna zullen vertalers en redacteuren aan de slag gaan. En uiteraard de illustratoren, om prachtige beelden bij de verhalen te maken. In de zomer wordt het boek gedrukt, om vervolgens per boot op transport te gaan naar de eilanden.

Naar de scholen

De nationale bibliotheken van Aruba en Curaçao staan in nauw contact met de basisscholen. Zij zorgen ervoor dat auteurs de scholen bezoeken en workshops geven in alle klassen/groepen. Dat is voor de kinderen daar een hele mooie stimulans om te lezen en te schrijven.

Het is elk jaar weer een waar boekenfeestje, inspiratie voor iedereen!

Link naar de crowdfunding informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/11760-kinderboeken-voor- aruba-en-curacao