Positief geteste toerist krijgt 500 dollar boete

De Amerikaanse man die op 30 januari werd betrapt op overtreding van de regels voor isolatie, moet 500 dollar betalen. Hij vond zelf dat hij niet besmettelijk kon zijn, omdat hij geen ziekteverschijnselen vertoonde.

Op verzoek van Directie Volksgezondheid (DVG) heeft de politie op die bewuste dag twee toeristen opgespoord. positief getest voor corona en zou in isolatie moeten zitten. De mannen hadden vakantie gevierd op het eiland en lieten zich kort voor vertrek testen, zoals de Amerikaanse autoriteiten eisen. Een van beide bleek zwak positief en werd niet toegelaten aan boord van het
vliegtuig. De mannen werden naar het speciale quarantainehotel gebracht, waar ze op kosten van de verzekering tien dagen moesten blijven. De verplichting is dat positief geteste mensen binnen blijven.

De twee besloten echter een auto te huren en boodschappen te gaan doen, om hun verblijf aangenamer te maken. Volgens hen was beloofd dat iemand boodschappen voor hen zou doen, maar functioneerde dat systeem niet. Hun veronderstelling dat er niet gecontroleerd zou worden, kwam niet uit. Toen de controleurs de twee niet aantroffen in hun appartement, werd de politie op de
hoogte gesteld. Er werd direct een opsporingsbevel uitgevaardigd voor de huurauto.

Rond 13.00 uur werd de auto gesignaleerd op de L.G. Smith Boulevard. Agenten zetten de wagen aan de kant en lieten DVG de zaak afhandelen. De twee mannen werden met hun spullen in een speciale bus opgehaald. Daarmee werden ze naar het ‘quarantainehotel’ gebracht.

Sinds maart vorig jaar hebben ongeveer zeven toeristen een soortgelijke boete gehad.