De vaccins zijn aangekomen

5

Minister Dangui Oduber is blij met de komst van ruim 11.000 coronavaccins op Aruba. Gisteravond kwam de vracht aan op Luchthaven Reina Beatrix.

Vanmiddag al worden de eerset prikken gezet, bij medewerkers van het Horacio Oduber Hospital. Daarna volgen de andere zorgmedewerkers van alle organisaties op het eiland. De rest van de eerste voorraad vaccins is bestemd voor ouderen in verzorgingstehuizen en zestigplussers.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om een vaccinatieplan te maken en alles te organiseren om het uit te voeren. Na goedkeuring door het RIVM, heeft Nederland de eerste lading vaccins gestuurd.

Aruba heeft vier vaccinatiecentra, namelijk Club Don Bosco in Noord, JFK Education Center in Oranjestad, Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz en Santa Theresita Center in San Nicolas.

Het vaccin is volgens minister Oduber een belangrijk middel op de situatie op Aruba te verbeteren. Het beschermt degene die gevaccineerd is tegen de ziekte en eventueel overlijden. Het vaccin draagt ook bij aan de immuniteit tegen het virus. ,,Als de Arubaanse bevolking is gevaccineerd, is ons eiland een stuk aantrekkelijker voor toeristen en kan het herstel beginnen”, aldus de bewindsman, die aankondigde dat er een uitgebreide informatiecampagne op komst is om mensen te overtuigen van het belang van vaccineren.