Tattoo-artiest vrijgelaten

Ingrijpen door minister van Justitie Andin Bikker heeft geleid tot de vrijlating van een tattoo-artiest die vastzat omdat hij niet over een geldige verblijfsvergunning beschikt. De man moet zich wel geregeld bij de autoriteiten melden.

Demonstranten hadden een brief aan minister van Justitie Andin Bikker geschreven. Ze stellen dat Hernandez Peña al zeven jaar op Aruba woont en zesmaal een vergunning heeft gehad. Hij heeft de zevende vergunning aangevraagd, zo’n zeven maanden geleden, maar de overheid heeft de procedure nog steeds niet afgerond. De bewindsman heeft de zaak bekeken en geconcludeerd dat het voldoende is dat de man in afwachting van verdere ontwikkelingen, een meldplicht krijgt opgelegd. Ook staat iemand garant voor hem, om zekerheid te bieden dat de persoon in kwestie niet in de illegaliteit verdwijnt.

Volgens minister Bikker is in de procedure rond zijn aanhouding geen rekening gehouden met een zeer recente beslissing van DIMAS dat het de aanvrager niet is aan te rekenen dat de aanvraagprocedure vertraging heeft opgelopen. Ook is er inmiddels een advies van Directie Arbeid dat de artiest een baan in het vooruitzicht heeft waar geen Arubaan voor beschikbaar is. Op basis van algemene beginselen van behoorlijk bestuur is de vasthouding teruggedraaid.