Doorrijder komt ten val

34

Een motorrijder die geen gehoor gaf aan de opdracht van de politie om te stoppen, heeft een ongeluk gekregen. Hij raakte flink gewond.

De politie was gistermiddag aan het controleren in de omgeving van de rotonde bij Codemsa. Er naderde een motorrijder, die een stopteken kreeg. De bestuurder besloot door te rijden in de richting van Santa Cruz.

Agenten in een patrouillewagen gingen achter hem aan, maar waren de motorrijder al uit het oog verloren. Bij Hooiberg gaven ze het op en reden terug. Ter hoogte van Morgenster zagen de agenten mensen rennen richting een groepje struiken. Bij navraag bleek dat er geschreeuw was gehoord uit die richting.

In de struiken werd de motorrijder aangetroffen. Hij was door de hoge snelheid de macht over zijn tweewieler verloren en van de weg geraakt. De motor had een boomstam geraakt en was tegen de grond geslagen. Tijdens zijn val had de man zijn helm verloren. Hij had verwondingen aan zijn gezicht en breuken aan handen en voeten.

Er werd een ambulance opgeroepen om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.