Codemsa-gebouw wordt politiebureau

58

Het gebouw waar voorheen Codemsa in was gevestigd wordt politiebureau. De deal is volgens bronnen bijna rond.

Na het faillissement van Codemsa kwam het gebouw in handen van RBC- bank. Nu zou AIB Vastgoed het willen overnemen. Na een grondige verbouwing zou AIB het verhuren aan de politie, om als hoofbureau te gaan dienstdoen, voor een periode van minimaal vijf jaar.

Omdat er nog geen handtekeningen zijn gezet, wil geen van de betrokken organisaties commentaar geven.

De politie huisde jarenlang in het centrum van Oranjestad, maar dat gebouw is ongeschikt verklaard. Het pand vertoonde veel gebreken, was te klein en door de vele verkeersopstoppingen kon de politie niet snel uitrukken als dat nodig was.

Lange tijd was sprake van verhuizing naar het John F. Kennedy complex, maar daar zitten nu de ambtenaren van Onderwijs en Cultuur. Ook opties als het DOW-gebouw in de Paardenbaaistraat en het Brown Building te Wayaca zijn onderzocht, maar afgewezen.