Goed voorbeeld…

Het loopt storm met de aanmeldingen voor een vaccinatie, sinds drie ministers zich hebben laten vaccineren tegen corona. Hun voorbeeld lijkt toch veel twijfelaars over de streep te hebben getrokken.

Onder de mensen die maandag als eerste werden gevaccineerd waren drie ministers. Een van het was minister-president Evelyn Wever-Croes. Haar prik was live op televisie te volgen.

Het was in principe niet de bedoeling dat de leden van het kabinet voorrang zouden krijgen op de zestigplussers en mensen met gezondheidsproblemen. De Ministerraad veranderde echter van mening, omdat is gebleken dat het aantal aanmeldingen laag is in verhouding tot het aantal mensen dat in de eerste groep in aanmerking komt voor vaccinatie.

Tres di shete minister a vacuna

Tres di shete minister a vacunaClick link pa mas: https://24ora.news/37FiKhR

Posted by 24ora on Monday, February 22, 2021

Ze wilden als onderdeel van de campagne laten zien dat het vaccin veilig is en de vaccinatie zelf een fluitje van een cent. Ze hopen mensen te stimuleren om zich aan te melden voor vaccinatie.Dat deze strategie werkt, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen.

In de 24 uur nadat de ministers hun prik hadden gehad, meldden zich maar liefst 4000 mensen aan. ,,Veel mensen hebben me de afgelopen dagen gevraagd waarom ik nog niet was gevaccineerd. Nu ik dat heb laten doen, lijkt het vertrouwen flink gegroeid te zijn”, aldus de premier.