Dosis van Hoop arriveert bij Curaçao Medical Center

Hoop dient zich in vele vormen aan en op donderdag 25 februari kwam het bij Curaçao Medical Center (CMC) in de vorm van het Pfizer BioNTech COVID-19 Vaccin. De historische levering werd begroet door Gilbert Martina, Interim CEO van CMC, en Dr. Jeanne Koeiers, Intensivist en President van Outbreak Management Team (OMT), Dr. van der Huls, Hoofd ARBO bij CMC en Dr. Sandra
Cova (Specialist hyperbarische geneeskunde & hoofd van het calamiteitenteam van CMC). We verwijzen naar de eerste 300 van 882 vaccins die bestemd zijn voor CMC. GGZ is verantwoordelijk voor het bewaren, ontdooien en leveren van de benodigde hoeveelheid aan CMC volgens alle veiligheidsprocedures op de daarvoor bestemde vaccinatiedagen.

Gisteren waren twee leden van het gezondheidszorgteam van CMC, dr. Vanessa Marcha (gynaecoloog) en Roshendly Martina (verpleegster op de spoedeisende hulp) een van de eerste leden van onze gemeenschap die, samen met verschillende andere influencers, het vaccin bij SEHOS ontvingen. Vandaag is CMC begonnen met het proces voor de rest van zijn gezondheidswerkers. “We hebben enkele van de eerste COVID-19-patiënten behandeld, dus we staan sinds het begin van de pandemie letterlijk in de
frontlinie. We hebben pijn, verdriet en ook wanhoop gezien bij patiënten en hun familieleden”, zei Roshendly.

CMC is een intensief vaccinatieproces gestart voor haar eerstelijnspersoneel met een hoog risico om COVID-19-patiënten tegen te komen. Het ziekenhuis is van plan om vanaf vandaag maximaal 300 leden van deze groep te vaccineren en verwacht de komende drie weken tussen de 600 en 700 personeelsleden te vaccineren, inclusief de vereiste tweede booster 17 tot 21 dagen na de eerste dosis.

In de beginfase en in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, zullen de COVID-19-vaccins die in het Curaçao Medisch Centrum worden toegediend, alleen beschikbaar zijn voor CMC-artsen en personeel met het grootste risico op blootstelling aan COVID-19 op de werkplek. Naarmate vaccinaties breder beschikbaar komen, kan CMC ook vaccinaties verstrekken aan al haar teamleden volgens de richtlijnen van de GGZ. “Al onze voorbereidingen worden nu in praktijk gebracht en we hopen dat we in de komende maanden de voordelen van het vaccin zullen zien, samen met het handhaven van veiligheidsmaatregelen zoals het dragen van maskers, oefenen met fysieke afstand en het opvolgen van aanbevelingen voor handhygiëne”, aldus Dr. Koeijers.