Seroprevalentie-onderzoek loopt door

TILBURG Medewerkers testen op infectieziekten in het laboratorium van een ziekenhuis. In het laboratorium wordt getest op het coronavirus. per dag worden 500 mensen gestest op corona laborant buisjes ROBIN UTRECHT

Directie Volksgezondheid (DVG) verzamelt gegevens om erachter te komen wat het percentage is van degenen die in contact zijn gekomen met het Covid-19 virus.

Om deze reden doet DVG een seroprevalentie-onderzoek binnen de gemeenschap; een onderzoek waarbij ze bloedmonsters afnemen van willekeurige mensen in de gemeenschap om te controleren of ze SARS-CoV-2- antilichamen in hun systeem hebben, hetzelfde virus dat Covid-19 veroorzaakt.

DVG heeft onlangs 2854 uitnodigingen verstuurd naar willekeurige mensen in de gemeenschap. Met willekeurig bedoelen ze van alle leeftijden, geslacht en districten op Aruba. De uitnodiging is naar willekeurige adressen gestuurd om de deelname van de persoon aan het onderzoek te vragen, wat tevens voor een goed doel wordt gedaan. Ze vragen de deelname van degenen die de uitnodiging hebben ontvangen vriendelijk en vragen hen de gegeven instructies op te volgen. Degenen met de uitnodiging moeten de website https://forms.labhoh.app/ bezoeken en eenmaal op de site en de Aruba Health App hebben, moeten ze inloggen. Degenen die de Aruba Health App nog niet hebben geïnstalleerd, moeten dit eerst doen en zich registreren.

Wie de uitnodiging heeft ontvangen en vragen heeft, kan contact opnemen met de Dienst Besmettelijke Ziekten van de DVG op 297 280.0101 of per e- mail [email protected].