25 jaar trouwe dienst

Bij de Stichting Reclassering en Jeugdbescherming Aruba was het vandaag feest. Directeur Seraida Pemberton-Leonard, vierde dat ze 25 jaar geleden aan haar loopbaan begon. De jubilaris wilde eigenlijk geen aandacht voor zichzelf maar voor het werk van de stichting. De organisatie bestaat dit jaar zestig jaar. Het werk bestaat uit het begeleiden van mensen die hun straf in de gevangenis hebben uitgezeten en weer moeten integreren in de maatschappij. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met preventie.

De filosofie en het geloof binnen de Reclassering is dat ieder mens voor een verandering ten goede vatbaar is. Ook als het personen betreft, die met de Justitie in aanraking zijn gekomen en een strafbaar feit hebben gepleegd, ongeacht hun leeftijd, sexe, nationaliteit, godsdienst, culturele achtergronden.

De reclassering doet al het mogelijke om in samenwerking met de Justitie, relevante overheidsdiensten, particuliere instellingen en de justitie cliënt een resocialisatieproces op gang te brengen teneinde recidive te beteugelen en zijn re-integratie in de gemeenschap te bewerkstellingen.

De Stichting draagt hiermede bij aan de vergroting van de veiligheid en het welzijn van de Arubaanse samenleving door middel van ondersteuning, resocialisatie, rehabilitatie en herintegratie van deze doelgroep in de gemeenschap.

Het personeel prees hun directeur als een motivational leader die altijd open staat voor innovatie.