Aanbesteding voor cannabisteelt gesloten

Er zijn veel bedrijven die zich willen toeleggen op de kweek en verwerking van cannabis. De overheid heeft de aanbestedingsprocedure om belangstellenden voorstellen te laten doen voor de teelt en verwerking van cannabis gesloten. Benadrukt wordt dat het niet gaat om cannabis voor recreatief gebruik.

De eerste stap was een Request for Proposal (RFP), een verzoek om voorstellen voor de teelt en/of verwerking van medicinale cannabis op Aruba.

De regering van Aruba verzocht belangstellenden voorstellen in te dienen voor de teelt en/of verwerking van medicinale cannabis op Aruba, door middel van drie aanbestedingsprocedures. Een RFP voor de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik op Aruba, een RFP voor het verwerken en bewerken van cannabis voor medicinaal gebruik in Aruba en een RFP voor de teelt en verwerking van cannabis voor medicinaal gebruik in Aruba.

Voor de eerste variatie hebben zich zeventien belangstellenden gemeld, voor de tweede twaalf en voor de derde maar liefst 44.

Volgens de regering kan de cannabisteelt 100 miljoen florin opleveren, waarvan 12 miljoen voor de schatkist. In elk geval levert de bedrijfstak 200 banen op. Alle belangstellenden krijgen nu de benodigde documentatie toegestuurd en kunnen dan met concrete
voorstellen komen.