Barmannen willen gelijke behandeling

De barmannen in San Nicolas vinden dat de politie harder moet optreden tegen illegale praktijken. Ze zien overal op Aruba illegale drankgelegenheden en prostitutie, terwijl ze zichzelf in leven moeten houden met een FASE-uitkering.

Jose da Silva, eigenaar van nachtclub G-Spot legde aan 24ora.com uit, dat hij het in financiële zin heel moeilijk heeft. Hij komt met moeite rond en kan niet aan al zijn financiële verplichtingen voldoen. Zijn zaak is al een jaar dicht, maar bestaat nog. De vraag is hoelang nog, omdat hij zich aan de regels houdt, terwijl anderen dat niet doen en ermee wegkomen.

Hij ziet ook Arubaanse vrouwen de weg naar de illegale prostitutie opgaan. Hij adviseert ouders om de sekssites af te gaan om te controleren of hun dochter er niet op staat.

Da Silva leeft van FASE en ziet zijn financiële toekomst somber in. ,,Als een Arubaan zich bij mij meldt om een kamer te huren, dan ga ik daarop in. Dat geld helpt mij om aan mijn verplichtingen te voldoen. Ik heb grote achterstanden bij de bank.”

De barmannen uit San Nicolas hebben brieven geschreven aan minister Bikker en de minister-president. ,,De regering moet iedereen gelijke kansen geven.”