Ontmoeting met de ambassadeur van Nederland in Colombia

Op 1 maart had Evelyn Wever Croes, een ontmoeting met de in Colombia gevestigde ambassadeur van Nederland, Ernst Noorman.

Dit is het eerste bezoek van Noorman aan Aruba sinds hij in april 2020 naar Colombia is verhuisd. Tijdens de bijeenkomst bespraken beide partijen meerdere algemene onderwerpen met betrekking tot Aruba en Colombia. De ambassadeur van Nederland in Colombia behartigt ook de belangen van Aruba en dient de belangen die wij van Colombia willen.

Het belangrijkste onderwerp dat werd besproken was toerisme en de belangrijke band met Avianca. Dit is erg belangrijk omdat toerisme nog steeds onze belangrijkste economische pilaar is. Ze hadden het ook over de medische behandelingen in Colombia, waarin de ambassadeur een belangrijke rol speelt. Ze spraken over de commerciële interesse met Colombia en over de mogelijkheden om meer investeerders uit Colombia aan te trekken om in Aruba te investeren, onze producten te kopen en onze economie te helpen reactiveren.

Daarnaast spraken ze over de import van vlees, gezien het belang van Aruba. De hoge kwaliteit en prijzen van Colombiaanse vleesproducten zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met waar ze nu vandaan komen.

Volgens de premier “is de relatie tussen Aruba en Colombia goed en willen beide partijen dat zo houden”.

In juni van dit jaar zal de Colombiaanse president Ivan Duque een staatsbezoek in Nederland brengen aan de Nederlandse koning, Willem Alexander en Koningin Maxima. De premier van Aruba en Curaçao zullen beiden dit staatsbezoek mogelijk ook bijwonen.

“Het hangt allemaal af van de situatie van Covid op dat moment, maar dit bezoek illustreert zeker het belang van de relaties tussen alle partners van het Koninkrijk der Nederlanden en Colombia. Aruba beschouwt Colombia als een van hun belangrijkste partners. Al met al was de bijeenkomst zeer productief en met de hulp van de ambassadeur in Bogota zal er alles aan worden gedaan voor het herstel van de economie op Aruba “, aldus de Arubaanse Premier.