Santa Rosa gaat plantgaten graven

Door de pandemie zijn veel mensen de landbouw op Aruba aan het verkennen en Santa Rosa helpt hen daarbij.

Bomen planten is niet zo eenvoudig. Hoe groter de boom wordt, des te groter het plantgat moet zijn. Aspirant tuinders moeten tijdig bedenken of de locatie waar de boom gepland staat wel de meest geschikte is.

De grond kan hard zijn of voornamelijk uit rotsen bestaan ​​en is moeilijk met de hand te graven, wat demotiverend kan zijn. De meeste bodems op Aruba zijn droog en hard. Om de landbouw op Aruba te stimuleren, heeft de Directie Landbouw, Veeteelt
en Visserij en Markthallen (DLVVM)/ Santa Rosa besloten een helpende hand te bieden en biedt ze het graven van plantgaten aan, met hun graafmachine. ,,Voordat u contact opneemt met de Santa Rosa, dient u zeker te zijn dat de locatie waar de boom zal worden geplant geschikt is en niet te dicht bij muren of in de weg staat of een probleem wordt of schade veroorzaakt wanneer ze groter worden”, waarschuwen de initiatiefnemers.

Voor meer informatie over deze service en advies voor het graven van plantgaten kunnen belangstellenden contact opnemen met Santa Rosa op tel: 585-8102.