Minister Arends wil de impact van hittegolven op ouderen bestrijden

Het Ministerie van Ouderen Zaken heeft een vergadering belegd om het gevaar te beoordelen dat een of meer hittegolven zou kunnen veroorzaken voor de ouderen in het komende seizoen.

“Als Minister van Natuur benader ik dit vanuit het perspectief dat klimaatverandering een realiteit is,” verklaarde Minister Arends, erop wijzend dat de Verenigde Naties hebben bevestigd dat 2023 alle wereldwijde temperatuur records heeft gebroken, wat tien opeenvolgende jaren van stijgende temperaturen markeert.

“De wetenschap zegt ons dat 2024 alle wereldwijde temperatuur records zal breken,” zei minister Arends. “Vanuit mijn ministerie observeren we de impact van klimaatverandering in verschillende delen van ons milieu, maar wat mij het meest zorgen baart, is de impact die dit kan hebben op onze ouderen.”

“Als minister voor de ouderen maak ik me zorgen omdat extreme hitte fataal kan worden voor de meest kwetsbaren, en onder hen zullen onze ouderen de eersten zijn die de effecten voelen,” aldus minister Arends. De minister benadrukte dat dit probleem onmiddellijke aandacht vereist.

Hoewel de regering de wereldwijde temperaturen niet kan veranderen, moeten we er alles aan doen om de impact op de meest kwetsbaren te verminderen. Om deze reden heeft de minister een dringende vergadering belegd met verschillende instanties die op een of andere manier met ouderen werken. Het doel van de vergadering is dat alle partijen samenkomen en een actie- en samenwerkingsplan ontwikkelen. Alle betrokkenen bij de ouderen moeten samenwerken om de gevaren te beoordelen en een plan voor te bereiden om deze te verminderen.

Het Ministerie van Ouderen Zaken en Natuur biedt een platform voor het bespreken van de gevaren van klimaatverandering, vooral de bedreigingen die kunnen vormen voor onze oudere gemeenschap door een hittegolf.