A.T.A. organiseert eerste “Eco-Conscious” sessie in samenwerking met “Aruba Conservation Foundation”

De “Aruba Tourism Authority” (A.T.A.) is trots om haar eerste “Eco-Conscious” sessie te presenteren in samenwerking met de “Aruba Conservation Foundation” (ACF), voorheen bekend als de “Fundacion Parke Nacional Aruba” (FPNA). De sessie werd gepresenteerd door Marisol Sanchez – Communicatiemanager van A.T.A., Derchlien Dijkhoff – Senior Productspecialist van A.T.A., Stephanie Casanova – SVP Consumer Communications van het internationale agentschap Zeno Group, Tyson Lopez – CEO van ACF, Natasha Silva – Chief Conservation Officer van ACF, en Edeline Berg – Communicatie- en Marketingmanager van ACF.

A.T.A. en ACF erkennen het belang van het bewustmaken van lokale partners over de impact die we ieder hebben op ons eiland en hoe we samen kunnen werken aan verantwoord en duurzaam toerisme. Om dit te bereiken, implementeert A.T.A. een communicatiebenadering die de lokale gemeenschap, educatie, betrokkenheid en participatie omvat, met als doel om gezamenlijk, als organisaties, gemeenschap en partners, in de juiste richting te bewegen.

Een belangrijk aspect dat werd benadrukt, was het belang van het behouden en beschermen van onze natuurlijke omgeving, met name de unieke biodiversiteit die ons eiland bezit.

De eerste sessie omvatte presentaties over wereldwijde trends, zoals de “Slow Travel Tourism” beweging, waarbij bezoekers de tijd nemen om de plaatsen die ze bezoeken te ontdekken. Ook werd de “Positive Impact Tourism” beweging besproken, die de nadruk legt op het minimaliseren van negatieve effecten op het gastland.

Tijdens de sessie werden ideeën en communicatieconcepten gedeeld die betrekking hebben op deze onderwerpen. Er werd ook nadruk gelegd op hoe communicatie-methoden en -inhoud aangepast en verbeterd kunnen worden, terwijl het doel van het bedrijf om een product of dienst aan bezoekers te verkopen, behouden blijft. Het is vermeldenswaard dat A.T.A. binnenkort het “Aruba Promise” programma zal heractiveren, dat normen en gedragingen vaststelt voor zowel bezoekers als locals, en zo een informatiecyclus creëert. Dit alles is gericht op het bevorderen van toerisme met een lage impact.

Met het oog op de toekomst, is A.T.A. vastbesloten om te blijven werken aan toerisme dat economische welvaart in balans brengt met zorg voor ons milieu en het welzijn van onze inwoners.

A.T.A. bedankt alle partners die aan de eerste sessie hebben deelgenomen en zal over een paar weken doorgaan met de volgende sessie.