Basisschool Dornasol zal ook een voedseltuin krijgen

Op zaterdag 18 mei 2024 zal het Ministerie van Natuur zorgen voor een voedseltuin bij Basisschool Dornasol. Dit maakt deel uit van het agroforestry-project op basisscholen met als doel het bevorderen van duurzame landbouw onder kinderen. Op deze zaterdag zullen leraren, leerlingen en vrijwilligers samen komen om een stap te zetten in de inspanning om een duurzamere toekomst voor Aruba te bevorderen.

De hele gemeenschap wordt uitgenodigd om op zaterdag een handje te helpen door fruit of groenten te planten op het schoolterrein van 7:00 uur tot 13:00 uur. Dit biedt een startpunt voor educatief materiaal, waarbij leerlingen meer leren over het belang van voedselzekerheid en tegelijkertijd waardering krijgen voor deze sector.

Naast de eerste aanplant omvat het project als geheel verschillende workshops voor leraren over tuinonderhoud en de integratie ervan in het schoolcurriculum. Het initiatief is een samenwerkingsinspanning met als doel een positieve verandering te brengen in de manier waarop onze gemeenschap kijkt naar en omgaat met voedselzekerheid en duurzaamheid.

Nu nadert het einde van het agroforestry-project op basisscholen, dat in januari 2024 is gestart. Al 7 scholen hebben een voedseltuin gekregen, waar Basisschool Dornasol de achtste is.

default

Het succes van het project weerspiegelt de toewijding en gezamenlijke inspanningen van de schoolgemeenschap, vrijwilligers en projectpartners. Minister Ursell Arends, verantwoordelijk voor de landbouwsector, heeft zijn dankbaarheid uitgesproken voor de deelname en steun die is ontvangen.

De gemeenschap wordt aangemoedigd om bij te dragen en deel te nemen aan de plantevenementen. Samen kunnen we zorgen voor een toekomst waarin we onszelf kunnen onderhouden met wat we oogsten.