Experts zijn ontevreden: Amerikanen komen ons vertellen wat we al weten

“Ze zetten het in een rapport en laten ons ervoor betalen. Wat is dit? Hetzelfde gebeurt nu bij ELMAR. De hoofdtechnicus vertelde hen waar de fout ligt, zodat zij het in het rapport kunnen zetten. Het is heel gemakkelijk geld verdienen. Maar waar is de oplossing?” riepen medewerkers tijdens het onderzoek bij zowel ELMAR als WEB aan het einde van de week. Interne signalen zijn niet positief over het Amerikaanse bedrijf dat het kabinet-Wever-Croes heeft ingeschakeld om te onderzoeken waarom de elektriciteit constant uitvalt in Aruba.

WEB Aruba N.V. kreeg vorig jaar al bezoek van het Amerikaanse bedrijf MPR met als doel om te helpen met enkele uitdagingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd. WEB Aruba N.V. staat altijd open voor het zoeken naar oplossingen. Maar niets van wat de Amerikanen op tafel brachten is nieuw of iets wat de lokale ingenieurs niet aankonden.

Het is vreemd dat veel ingenieurs, ondanks dat iedereen precies weet wat het probleem is, ervoor kiezen hun hoofd in het zand te steken. Het probleem heeft een naam: Politieke Inmenging. De overheid is direct betrokken bij de operaties van WEB en dwingt uitkeringen af in plaats van te investeren in preventief onderhoud.

Hetzelfde gebeurt bij ELMAR, dat al meerdere jaren zonder investeringen zit en nu de gevolgen mee maakt. Ze hebben iemand zonder technische kennis aan het hoofd van een elektriciteitsdistributiebedrijf gezet en vragen zich nu af waarom het bedrijf problemen heeft, zonder deze te kunnen oplossen. En ironisch genoeg stemt ELMAR ermee in dat een Amerikaans ingenieursbedrijf naar Aruba komt, gaat zitten met de Arubaanse technisch directeur, hem vraagt wat hij denkt dat het probleem is, het op papier zet en hen laat betalen voor hun “bevindingen” en een lijst met aanbevelingen. “Dit is ongehoord en een klap in het gezicht van onze medewerkers,” uitten de lokale ingenieurs hun woede over deze manier van werken.

Als je de website van NV ELMAR bekijkt, zie je dat hun laatste jaarverslag van 2022 is, dus ze voldoen helemaal niet aan de wetten voor goed bestuur en transparantie. Binnen zes maanden na het einde van het jaar moeten ze hun jaarrekeningen publiceren. WEB heeft die tot 2021, dus zij staan er nog slechter voor. ELMAR meldde een omzet van meer dan 80 miljoen florin en meer dan 63 miljoen aan uitgaven. Ze rapporteerden twee jaar geleden een winst van 12 miljoen florin, wat drie miljoen meer is dan in 2021. Het is van deze 12 miljoen dat ze geld sturen naar Utilities om hun uitgaven te dekken, en de rest gaat naar de overheid. Ironisch genoeg heeft Utilities Aruba NV hun jaarrekeningen niet openbaar op hun website. WEB daarentegen rapporteerde een winst van 8 miljoen in 2021.

Volgens het management van ELMAR vóór het kabinet-Wever-Croes, investeerden ze normaal gesproken 20 miljoen florin per jaar in onderhoud. Uiteraard is dit management veranderd, en ze kozen ervoor om het geld uit te keren in plaats van het net en de oude hoogspanningskabels te vernieuwen. Een idee zou zijn om de kabels ondergronds te leggen om ongelukken met heliumballonnen of dieren die op de kabels kauwen te voorkomen, maar dat is een grotere investering dan het bedrijf zich kan veroorloven.