Aruba Weerupdate: Buren Geven Waarschuwingen voor Slecht Weer

Terwijl Meteo Aruba de andere kant op kijkt, hebben velen al gemerkt dat het weer aan het veranderen is. Voor de komende dagen worden mogelijke zware buien vergezeld van onweer en bliksem voorspeld. Volgens de voorspellingen voor vandaag kunnen we verwachten dat het bewolkte weer aanhoudt, evenals een kans op regen die doorzet in de nacht.

Sommige naburige Caribische eilanden ervaren al de eerste tekenen van slecht weer. Het is echter belangrijk voor ons eiland om ook het vochtige weer dat vanuit Venezuela en Colombia komt, te monitoren, dat het Caribisch gebied zal binnenkomen en mogelijk buien zal veroorzaken boven de ABC-eilanden. Dit zou dan kunnen leiden tot overstromingen op ons eiland, waarvoor voorzorgsmaatregelen al getroffen zijn.

Het is cruciaal voor Aruba om het weer dat vanuit Venezuela en Colombia komt, goed in de gaten te houden. Een lagedrukgebied ontwikkelt zich in de regio en brengt vochtig weer dat in de richting van de ABC-eilanden beweegt. Deze situatie kan snel veranderen en er is een mogelijkheid dat het lagedrukgebied zich ontwikkelt tot een tropische depressie of een tropische storm. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor Aruba.