Avestruz Zaak: Benny Sevinger Vertrouwt op Vrijspraak

Woensdagochtend markeerde het einde van de gerechtelijke procedures in de “Avestruz Zaak”. Deze week werden 40 uur besteed aan het opnieuw doornemen van het volledige dossier. De betrokkenen in de zaak hadden het laatste woord om uit te drukken wat de zaak voor hen betekende.

Een van de hoofdfiguren in de Avestruz Zaak, Benny Sevinger, wees erop dat de zaak vorige week maandag begon en dat er sindsdien bijna elke dag gerechtelijke procedures waren, in totaal acht dagen. De zittingen begonnen ’s ochtends en gingen door tot laat in de middag.

De politicus vermeldde dat er na vandaag een “reces” zal zijn tot 12 juli, wanneer het vonnis zal worden uitgesproken. Hij voelt dat het oordeel positief zal zijn.

De rechters namen de tijd om het dossier te lezen en stelden vragen om te verduidelijken waarom de eerste rechter die de zaak behandelde tot deze beslissing kwam. Sevinger verklaarde dat de verdediging “een geweldige juridische prestatie” heeft geleverd om een vrijspraak te bereiken volgens de democratische regels in het rechtssysteem.

Bovendien gaf de politicus aan dat het Openbaar Ministerie hoe dan ook verkeerd is in het nastreven van een veroordeling. Hij suggereerde dat elke veroordeling politiek gemotiveerd zou zijn.

Sevinger benadrukte dat een “groep mensen die recht had op land, dit deed en werd bestempeld als ‘AVP-sympathisanten’.” Voor een aanklager om dit naar voren te brengen, lijkt het erop dat een groep die land kreeg en ontwikkelde, wordt getarget, maar dit niet voor het volk wil, wat iets politiek is.

Op maandag verklaarde persvoorlichter Patrick van de Biezen dat het publiek niet moet denken dat deze zaak gaat over politieke vervolging. Het is geen kwestie van aannemen dat politici een klacht tegen Sevinger hebben ingediend en bij het Openbaar Ministerie zaten om het parlementaire budget toe te wijzen om Benny Sevinger te vervolgen, of dat voormalig minister Otmar Oduber 400.000 florin aan de tafel van de PG heeft uitgegeven om Benny Sevinger te vervolgen. “Dat is geen aanname; dat is een feit!”

Hoe kan hij dan nog steeds denken dat er geen politieke vervolging is?

Daarnaast toonde Sevinger aan dat er inmenging is binnen het Openbaar Ministerie, en de komende dagen zal hier meer over worden gehoord. Hij heeft bewijsmateriaal verkregen en zal de gevallen van inmenging binnen het Openbaar Ministerie publiceren. Hij zal het bewijs op verschillende manieren aantonen.

Dit allemaal om het publiek te laten zien dat Aruba een Openbaar Ministerie heeft dat onder politieke druk werkt. De rechters uit CuraƧao of Nederland kunnen de onpartijdigheid van justitie zien. Maar het is een feit dat er politieke vervolging is in Aruba.

Met de afronding van het verdedigingsdeel van de Avestruz Zaak, “laat ik het in Gods handen. Kabinetten Eman I en II werkten voor Aruba, ontwikkelden projecten en verbeterden de levenskwaliteit van onze burgers. Daarom proberen onze politieke tegenstanders ons te breken.”

De parlementariĆ«r verklaarde tenslotte: “Er is een God, en de waarheid zal altijd zegevieren.”