Joost Meijs draagt voorzitterschap van de Dutch Caribbean Cooperation of Airports over aan Jonny Andersen.

Aangezien Joost Meijs in de zomer van 2024 aftreedt als CEO van Aruba Airport Authority N.V., hebben de zes luchthavens in het Caribisch deel van het Koninkrijk Jonny Andersen, CEO van Curacao Airport Partners N.V., benoemd als de volgende voorzitter van de Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA). Dit besluit werd unaniem genomen tijdens de gezamenlijke vergadering van de DCCA op 11 maart 2024. Joost Meijs is voorzitter geweest sinds de oprichting van de DCCA in 2021.

Sinds de oprichting werken de zes luchthavens in het Caribisch deel van het Koninkrijk intensiever samen door kennis uit te wisselen, veiligheids- en beveiligingsaudits uit te voeren, en nauw samen te werken met andere belanghebbenden aan een verbeterde connectiviteit (betaalbaar, efficiƫnt en duurzaam) tussen de Nederlandse Caribische eilanden.

DCCA fungeert als centraal aanspreekpunt in het Caribisch deel van het Koninkrijk voor belangrijke belanghebbenden in de luchtvaartindustrie. De DCCA wil de connectiviteit tussen de eilanden verbeteren en ziet het Caribisch deel van het Koninkrijk als perfect gepositioneerd om een voortrekker te worden op het gebied van nieuwe duurzame manieren van vliegen.

Elk jaar organiseert de DCCA met hulp van de gastluchthaven de conventie “A Flight to the Future”; In 2022 werd de conventie voor het eerst gehouden in Aruba. Tijdens deze editie steeg het eerste elektrische vliegtuig ooit op in het Caribisch luchtruim. In 2023 organiseerde Curacao Airport een vervolg en organiseerde de tweede editie van de conventie met een indrukwekkende drone-demonstratie.

Op 18 en 19 november 2024 wordt de derde editie gehouden op St. Maarten. Tijdens deze conventies komen alle spelers in het luchtvaart-ecosysteem in het Caribisch deel van het Koninkrijk samen om ambities, actuele onderwerpen en nieuwe trends en innovaties in de (regionale) luchtvaartindustrie te bespreken.

Joost Meijs, vertrekkend voorzitter: “Ik wil mijn collega-CEO’s van alle zes eilanden en andere belanghebbenden bedanken voor de inspirerende samenwerking in de afgelopen jaren. Het is geweldig om alle ambities te zien die de luchthavens hebben, en ik ben ervan overtuigd dat we door een open samenwerking gezamenlijk de luchtvaartsector in het Caribisch deel van het Koninkrijk naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Jonny Andersen is een ervaren internationale luchtvaartprofessional, en ik heb alle vertrouwen in de wereld dat hij de DCCA met enthousiasme, energiek en met het hoogste niveau van professionaliteit zal leiden. “Jonny Andersen, de aankomende voorzitter, betuigt zijn oprechte waardering aan Joost Meijs voor zijn visionair leiderschap van de Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA). Onder Joost’s leiding is de DCCA de stem geworden van de luchthavens in het Caribisch deel van het Koninkrijk, die de gemeenschappelijke belangen van de zes luchthavens vertegenwoordigen aan regeringen, eilandgemeenschappen, luchtvaartpartners en andere belanghebbenden.

“Namens alle zes luchthavens in het Nederlandse Caribisch gebied wil ik Joost bedanken voor het bij elkaar brengen van ons en voor zijn visionair leiderschap,” zei Andersen. “Het is echt een eer om de rol van voorzitter van de DCCA op me te nemen, en ik ben vastbesloten om het werk voort te zetten dat Joost en de zes luchthavens van de DCCA zijn begonnen. Samen zullen we de luchtvaartsector in het Caribisch deel van het Koninkrijk verder ontwikkelen, de veiligheid, connectiviteit, reisgemak, duurzaamheid en relevantie voor de regio verbeteren.”