Politicus Wordt Vakbondsleider: Clifford Heyliger Aan Het Hoofd van de WEB Vakbond

Op 25 april hield de Vereniging van Werknemers met een Individuele Arbeidsovereenkomst In Dienst van WEB NV (VWI) verkiezingen voor een nieuw bestuur. De nieuwe bestuursleden van VWI zijn Clifford Heyliger als voorzitter, Leonardo Reyes als secretaris, Giomar Arendsz als penningmeester, en Andrew Boekhoudt en Jenny Geerman als leden.

VWI vertegenwoordigt ongeveer 80% van al het personeel en de professionals (managers en supervisors) die voor WEB werken, wat een totaal van 310 werknemers heeft.

Er is echter nu sprake van een potentieel belangenconflict. Bij de laatste verkiezingen verscheen Clifford Heyliger namelijk op de lijst van de AVP-partij en, voor zover wij weten, is hij niet afgetreden van de partij.

De vraag blijft: wanneer er een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst wordt onderhandeld of bij elke vergadering waarin de vakbond vertegenwoordigd is, welke rol zal Clifford Heyliger dan aannemen? Zal hij optreden als een actieve politicus of als een vakbondsleider?

Geruchten die in de gemeenschap circuleren, suggereren dat Clifford Heyliger wilt terugtrekken uit de actieve politiek, omdat hij zich niet langer geroepen voelt om in dat veld verder te gaan.

Wie is Clifford Heyliger?

Clifford Heyliger is geboren en getogen in San Nicolas. Op 14-jarige leeftijd ging hij naar Nederland om zijn middelbare school af te maken en om verder te studeren. Na zijn studie keerde hij terug naar Aruba en werkte in een hotel omdat hij geen baan kon vinden in zijn technische vakgebied. Toen er een kans opende bij de raffinaderij, solliciteerde hij en werd aangenomen.

Uiteindelijk vond hij een mogelijkheid om bij WEB Aruba NV te werken en met jaren van werk en ervaring werd hij het hoofd van het laboratorium bij WEB Aruba NV. Clifford Heyliger is al vele jaren een vakbondsleider die de werknemers van WEB Aruba NV vertegenwoordigt. Collega’s beschrijven Clifford als een leider die echt naar zijn mensen luistert voordat hij spreekt of actie onderneemt. Hij is getrouwd en heeft twee tieners.

In april 2021 lanceerde Heyliger zijn kandidatuur op de lijst van de Arubaanse Volkspartij (AVP). Destijds was hij kandidaat nummer 9 en behaalde hij een totaal van 350 stemmen.

Over VWI

De vereniging werd opgericht op 20 december 2011 en vertegenwoordigt de belangen van werknemers met individuele arbeidsovereenkomsten bij WEB NV. Deze vakbond speelt een cruciale rol in het waarborgen van de rechten en belangen van deze werknemers.