WEB en ELMAR laten de gemeenschap weer in de steek

Vroeg in de ochtend hebben beide nutsbedrijven onze gemeenschap opnieuw in de steek gelaten, waardoor verschillende wijken zonder stroom kwamen te zitten. Dit, samen met de regen en hitte, liet consumenten lange tijd lijden en zonder rust.

De nacht begon met een elektriciteitspaal die in brand vloog in Jan Flemming, wat een stroomstoring in dat gebied veroorzaakte. Hoe een elektriciteitspaal spontaan in brand kon vliegen is onbekend. De stroom in het gebied werd rond 12:54 uur hersteld.

Deze rust duurde niet lang, want tegen 4:00 uur viel de stroom in het district Santa Cruz opnieuw uit. ELMAR gaf WEB de schuld hiervan en beweerde dat WEB niet aan de distributievraag kon voldoen, waardoor Santa Cruz en Savaneta in het donker achterbleven. De stroom werd rond 4:45 uur hersteld.

Minder dan een uur later was er echter opnieuw een stroomstoring, dit keer in de wijken Tamarijn, Sero Pita en omliggende gebieden. ELMAR bevestigde dat het probleem werd veroorzaakt door een stroomkabel die in Sero Pita was gevallen. Ze moesten hun “lineman”-team wakker maken om de kabels te repareren voordat de stroom opnieuw kon worden hersteld.

Deze problemen zijn duidelijk te wijten aan het gebrek aan onderhoud van het elektriciteitsnet, wat storingen veroorzaakt. Nu is de gemeenschap gedupeerd. Met een verkiezingsjaar in aantocht, kunnen deze storingen politieke gevolgen hebben. Dit zet de huidige regering zeker onder druk, aangezien de water- en elektriciteitstarieven hoog blijven terwijl diensten veel te wensen overlaten!