A.T.A.: Aruba wordt gastheer van de PAMAC Cruise Summit 2025

Het Ministerie van Toerisme, de Aruba Tourism Authority (A.T.A.) en de Aruba Ports Authority (APA) kondigen aan dat Aruba officieel gastheer zal zijn van de PAMAC Cruise Summit 2025, een van de belangrijkste en meest gerenommeerde evenementen voor zowel de Noord-Amerikaanse als Latijns-Amerikaanse cruisemarkt. In 2017 was Aruba met succes gastheer van de PAMAC (Platinum Associate Member Advisory Council) Summit, en is uiterst verheugd om dit prestigieuze evenement in 2025 opnieuw te verwelkomen.

De aankondiging werd gedaan tijdens de huidige PAMAC in Montego Bay, Jamaica. A.T.A. CEO Ronella Croes, APA CEO Marc Figaroa, samen met Patrick Melchiors, Mario Arends en Monica Bos presenteerden deze informatie, inclusief een welkomstwoord van de Minister van Toerisme.

De PAMAC-conferentie is een populair platform dat wordt bijgewoond door hoge leidinggevenden in de cruise-toerisme-industrie, zowel van cruisemaatschappijen als andere industriepartners. Georganiseerd door de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA), is dit evenement exclusief gewijd aan de leidinggevenden van cruisemaatschappijen die als de platinleden van de FCCA worden beschouwd. Dit evenement biedt ideale mogelijkheden voor elke deelnemende bestemming om recente ontwikkelingen te benadrukken.

In de afgelopen jaren heeft Aruba verschillende bouw- en renovatieprojecten gezien die hebben geleid tot een toename in populariteit en concurrentievermogen als eersteklas toeristische bestemming. Een belangrijk aspect dat de PAMAC Cruise Summit 2025 naar Aruba zal brengen, is de mogelijkheid om recente ontwikkelingen, activiteiten en excursies op het eiland te laten zien. Daarnaast zal de conferentie zich richten op verschillende belangrijke onderwerpen, waaronder het aantrekken van kleinere en meer luxueuze schepen, evenals schepen tijdens het laagseizoen.

Het doel van dit initiatief is om de ervaring in Aruba te verbeteren en duurzame groei in de cruise-industrie te bevorderen. Duurzaamheid blijft een centraal thema in de cruisesector, en deze conferentie zal de nadruk leggen op het belang ervan bij het afstemmen van Aruba’s strategieën op de wereldwijde cruise-industrie.

Een PAMAC Cruise Summit duurt meestal twee tot drie dagen en omvat een verscheidenheid aan activiteiten zoals vergaderingen, functies en excursies. De eerste dagen zijn gewijd aan het faciliteren van interactie tussen cruise leidinggevenden, lokale partners en overheidsvertegenwoordigers. Deze interactie wordt als cruciaal beschouwd voordat de cruise leidinggevenden de platinleden ontmoeten.

Dat Aruba gastheer is van de PAMAC Cruise Summit 2025 is een bewijs van haar toewijding aan excellentie in de toeristenindustrie. Het Ministerie van Toerisme, de Aruba Tourism Authority (A.T.A.) en de Aruba Ports Authority (APA) kijken ernaar uit om alles wat Aruba te bieden heeft te laten zien, inclusief verheven aanbiedingen en het versterken van sterke relaties met cruise leidinggevenden.