Verzoek Om Veroordeling: Masseur Die Toerist sexueel misbruikte

Het proces tegen Gabriel Prato Ovalles, een man die beschuldigd wordt van het seksueel misbruiken van een toerist tijdens het geven van een massage, nam aanzienlijke tijd in beslag bij de rechtbank. Het incident vond vorig jaar in december plaats in een hotel, waar de toerist zijn massagediensten had ingehuurd om te ontspannen.

Prato Ovalles gaf toe dat er iets seksueels had plaatsgevonden, maar beweerde dat het met toestemming van de klant was gebeurd, die met haar echtgenoot op vakantie was.

Tijdens de behandeling bleek dat hij de vrouw had gekust, haar intiem had aangeraakt en zelfs zijn vingers had gebruikt om haar te penetreren. Daarna kleedde hij zich uit en ging bovenop haar liggen. Uiteindelijk besloot hij te stoppen omdat er nog maar vijf minuten van de sessie over waren.

Zijn advocaat presenteerde bewijs dat hotelcamera’s toonden dat de vrouw na de massage erg kalm was. Ook leek ze, toen ze met de politie sprak, kalm en volgens de advocaat leek de echtgenoot meer geagiteerd.

De man verklaarde dat toen zijn vrouw terugkeerde naar de kamer, ze hem vertelde dat ze zich niet goed voelde en naar de badkamer ging. Toen ze terugkwam, zei ze: “Ik moet met je praten,” en vertelde hem wat er was gebeurd. Ze waarschuwden onmiddellijk de politie.

Volgens de officier van justitie is het misdrijf bewezen. Zij stellen dat Prato Ovalles zijn beroep en de situatie van een toerist heeft misbruikt, waardoor de reputatie van het eiland, dat afhankelijk is van toerisme, werd beschadigd.

Rekening houdend met soortgelijke gevallen vroeg de aanklager de rechtbank om hem schuldig te verklaren en een gevangenisstraf van vier jaar op te leggen, samen met een vierjarig verbod om als masseur te werken.

De aanklager en haar echtgenoot waren aanwezig in de rechtszaal. De vrouw verklaarde dat ze tweeduizend mijl had gereisd om de rechter te informeren dat ze alleen een massage wilde en nergens anders toestemming voor had gegeven.

De rechter kondigde aan dat de uitspraak over drie weken zal plaatsvinden.