Koning Willem-Alexander Nodigt Minister Wever Uit om Hem te Vergezellen op Zijn Handelsmissie naar New York

Minister Geoffrey Wever is terug in Aruba na een handelsmissie samen met het koninklijk paar in New York. Koning Willem-Alexander nodigde Minister Wever uit als eregast om deel uit te maken van de delegatie. De delegatie bezocht verschillende organisaties en Wever promootte zeker Aruba tijdens dit bezoek. Samen met de delegatie van het koninklijk paar werd Minister Geoffrey Wever vergezeld door de Nederlandse Minister Liesje Schreinemacher, Ambassadeur Birgitta Tazelaar, en Gevolmachtigde Minister Zulema Dabian-Erasmus.

De delegatie had de kans om het gebied bekend als ‘Little Caribbean’ te verkennen, dat grotendeels bestaat uit verschillende groepen van Caribische afkomst en de economische en commerciële ontwikkeling van het gebied laat zien.

CaribBeing was een van de stops voor de delegatie. CaribBeing is een bedrijf in het ‘Little Caribbean’ gebied met een regionale reikwijdte. Hier werden verschillende Caribische producten tentoongesteld en te koop aangeboden, waaronder een verscheidenheid aan producten uit Aruba, zoals Bushi Beard Co, Arubalife Organics, Hot Delight, en Bath & Body.

Minister Wever had een aangenaam gesprek met de ondernemer van CaribBeing, Shelley Worrell. Ze bespraken de uitbreiding van hun portfolio van Arubaanse producten voor verkoop in New York, terwijl ze hun bedrijf in de stad en omgeving blijven promoten.

Deze reis illustreert de goede relatie binnen het Koninkrijk der Nederlanden, en de stop in het ‘Little Caribbean’ gebied benadrukt de Caribische en regionale verbinding die het Koninkrijk der Nederlanden heeft. Het toont ook hoe de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden kunnen samenwerken om economische kansen te verkennen. De sterke relatie met de VS is essentieel voor de welvaart van het Koninkrijk der Nederlanden, en specifiek voor Aruba als Caribisch eiland dat sterk afhankelijk is van de Noord-Amerikaanse economie.

“Het is een eer om deel uit te maken van de delegatie met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Als minister ben ik altijd op zoek naar kansen voor de economische ontwikkeling van Aruba,” zei Minister Wever. Deze reis illustreert het belang en de waardevolle bijdrage aan de goede relatie en samenwerking binnen het Koninkrijk der Nederlanden en met de VS.