Toeristische groei zet zich voort: de Amerikaanse markt is met 17% gegroeid

Minister van Toerisme en Volksgezondheid, Dangui Oduber, informeert de gemeenschap over de toeristische resultaten voor de eerste 5 maanden van het jaar 2024. De resultaten voor de maand mei 2024 zijn zojuist ontvangen en bevestigen dat de groeitrend en de grote vraag naar Aruba aanhouden.

Analyse heeft aangetoond dat de vraag naar Aruba een van de hoogste blijft in het hele Caribisch gebied. Indicatoren die het succes van het toerisme meten, bevestigen dit.

Minister Oduber heeft zijn tevredenheid geuit over de positieve resultaten voor mei 2024. In mei 2024 ontving Aruba 111.180 bezoekers, wat een groei van 16,6% markeert. Gedurende de eerste 5 maanden van het jaar 2024 (jan-mei 2024) registreerde Aruba een groei van 18,7% vergeleken met de eerste 5 maanden van 2023, wat het beste jaar in de toeristische geschiedenis van Aruba is.

“Onze belangrijkste markt, de Amerikaanse markt, heeft in de eerste 5 maanden van het jaar 2024 een groei van 17% laten zien ten opzichte van 2023, wat een indrukwekkende groei is. Toeristen zijn tevreden over Aruba en beoordelen de gastervaring met een 9,0. De best beoordeelde categorie is de omgeving, met een beoordeling van 9,4.”

Wat het meest opmerkelijk is, is dat toeristen meer geld uitgeven en meer geld achterlaten in onze economie.

Tijdens het eerste kwartaal van het jaar 2024 spendeerden toeristen gemiddeld $666 per toerist. Deze uitgaven worden gemeten vanaf hun Visa-creditcards. Het totale bedrag aan uitgaven door Visa-creditcardgebruikers in Aruba bedroeg $185.095.875.

Het is opmerkelijk dat het eerste kwartaal van 2024 zeer positief is voor Aruba.

Ook belangrijk om te vermelden is het feit dat tijdens de eerste 5 maanden van het jaar 2024 31% van de verblijfstoeristen verbleef in vakantiewoningen. Minister Oduber benadrukte het belang van regulering van deze sector zo snel mogelijk en uitte zijn tevredenheid dat de wetgeving momenteel bij de Raad van Advies ligt.

Tot slot, Minister Oduber heeft zijn tevredenheid geuit dat Aruba een prachtige bestemming blijft met een hoge vraag naar veel bezoekers in het Caribisch gebied. De resultaten tonen aan dat er waarschijnlijk hoge cijfers zullen zijn om goed management te bevestigen.

Minister Oduber wilde alle toerismepartners bedanken voor deze positieve resultaten. Hij bevestigt dat het gevoerde management effectief is, waardoor welgestelde toeristen worden aangetrokken die bijdragen aan de economische spin-off van het toerisme. “Dank aan iedereen die werkzaam is in de toeristische sector. Laten we blijven demonstreren hoe vriendelijk en gastvrij we zijn voor onze bezoekers, waar we om bekend staan.”