Minister Geoffrey Wever: algemene schoonmaak van het stadscentrum is begonnen

Op 17 juni begon de schoonmaak in Caya Betico F. Croes. Dit werk zal naar verwachting tussen de 15 en 20 werkdagen duren en maakt deel uit van de holistische inspanning voor het onderhoud en de revitalisatie van Oranjestad, wat een prioriteit is van het Ministerie van Economische Zaken en Minister Geoffrey Wever.

Taken zullen onder meer het snoeien van de struiken langs Caya Betico F. Croes zijn tot aan het tankstation aan het einde van de straat. Er zal algemene schoonmaak van het gebied plaatsvinden, samen met de vervanging van bestaande vuilnisbakken. De nieuwe vuilnisbakken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, geproduceerd op Aruba door Plastic Beach Party. Deze nieuwe bakken hebben dubbel de capaciteit van de oude en zullen compartimenten bevatten voor afvalscheiding, ter ondersteuning van gemeenschapsinspanningen en de behoefte aan afvalscheiding.

“Dit is een ander voorbeeld van de investering van de Arubaanse regering om noodzakelijke verbeteringen in het gebied op een gestructureerde, strategische en verantwoorde manier aan te pakken. In de afgelopen maanden hebben we actief ons plan voor de revitalisering van het stadscentrum uitgevoerd,” aldus Minister Wever. Al deze inspanningen zijn nodig om meer veiligheid en toegankelijkheid te creĆ«ren en het natuurlijke karakter van ons stadscentrum te behouden.

Het werk zal naar verwachting ongeveer 15 tot 20 dagen in beslag nemen om te voltooien. Op de eerste nacht alleen al werd 30 yards aan afval en vegetatie verwijderd uit het gebied van La Moderna en Penha. Het werk wordt ’s nachts uitgevoerd om verstoring van de voetgangersstroom en het verkeer te minimaliseren.

De voortgang bij de verfraaiing van Wilhelminastraat en de renovatie van Cas Veneranda verloopt volgens plan, terwijl er inspanningen worden geleverd om meer overheidsafdelingen terug te brengen naar ons stadscentrum. “Verhoogde verkeersstromen, voetgangers en commerciĆ«le levensvatbaarheid zijn uiteindelijk onze einddoelen,” volgens Minister Wever.