Aruba zal vertegenwoordigd worden in Mexico in de “Master of the Crafts”

Op dinsdag vond bij The Ritz Carlton een competitie plaats in twee categorieën: mixologie en culinair. De twee winnaars zijn Jorge Sabino in mixologie en Jordel Doyley in culinair. Beide winnaars zullen in Mexico strijden tegen anderen van over de hele wereld.

Arantxa Sanchez, HR-supervisor bij The Ritz Carlton, uitte grote trots dat zowel vrouwen als mannen hebben deelgenomen aan de internationale Marriott-competitie “Master of the Crafts.” Er waren elf deelnemers in de culinaire categorie en zeven in mixologie.

In de culinaire categorie kregen deelnemers een geheim ingrediënt, namelijk “paddenstoelen”. Deelnemers moesten iets creëren met de focus op dit geheime ingrediënt. Ze waren zeer verrast door de verschillende ideeën die de deelnemers bedachten om gerechten met paddenstoelen te bereiden. De winnaar is Jordel Doyley, die werkzaam is bij BLT Steak House. De winnaars zullen het hotel vertegenwoordigen in Mexico in de “Master of the Crafts.”

In de mixologiecategorie moesten deelnemers de beroemde walishali-plant gebruiken. Sanchez was verrast door dit ingrediënt. Deelnemers bedachten heerlijke drankjes. Ze konden verschillende likeuren gebruiken, maar moesten walishali gebruiken. Jorge Sabino, die werkzaam is bij de pool beach bar, won in deze categorie. Hij bedankte de chefs, Andres, Ever, Rachel, Louella, die algemeen managers zijn in Turks & Caicos.

Jorge Sabino, winnaar in mixologie, legde uit dat dit zijn derde deelname was. Hij genoot ervan, en elk jaar wordt het moeilijker. Hij had de vorige twee jaar verloren, maar dit keer stelde hij zichzelf ten doel om te winnen.

Sabino zei dat het moeilijk was om het gevoel te beschrijven toen de juryleden zijn drankje waardeerden. Hij dacht dat hij niet zou winnen omdat de competitie zwaar was. Onder hen was de winnaar van vorig jaar, de Marriott-winnaar; er was flinke concurrentie. Toen hij zijn naam hoorde, was hij opgetogen.

Hij zal The Ritz Carlton Aruba vertegenwoordigen in Mexico en benadrukte dat waardevolle ervaring niet kan worden onderwezen. Sabino doet dit werk al veertien jaar en houdt van mixologie. Hij zal doorgaan met het bestuderen van nieuwe technieken en smaken zodat hij goed voorbereid is op de competitie in Mexico.