Bijna 15.000 toeristen arriveren in Aruba aan boord cruiseschepen

Gisterenmorgen was er veel beweging te zien rond de haven van Oranjestad. Dit is niet verrassend omdat cruiseschepen al vroeg begonnen aan te meren.

Op dinsdag 18 juni waren er drie schepen aangemeerd in de haven: Celebrity Beyond, Carnival Celebration en Carnival Vista. Als je het aantal passagiers dat ze vervoeren optelt, plus de bemanning, wordt geschat dat het rond de 15.000 mensen zijn.

Ondanks het grote aantal toeristen, gaven de kioskeigenaren aan dat ze geen significante toename in de verkoop voelden. Een paar van hen kopen iets, terwijl de meesten gewoon voorbij lopen. Misschien moeten de kiosken hun strategieën veranderen of evalueren of hun prijzen te hoog zijn.

Het blijft een feit dat toeristen niet altijd willen winkelen op het eiland. Wat ze doen wanneer ze van de schepen afkomen, varieert. Sommigen komen om verschillende gebieden van Aruba te verkennen, zoals naar het strand of natuurpark te gaan, terwijl anderen willen winkelen of de lokale maaltijden proberen.

Wat zeker is, is dat ze blij zijn Aruba voor een paar uur te hebben bezocht, zoals te zien is aan hun blije gezichten. Het laatste schip vertrok om 23:00 uur.