Digitaliseringsproject van de Aruba Health App is goed onderweg

De Minister van Toerisme en Volksgezondheid, Dangui Oduber, is tevreden met de vooruitgang van de digitalisering van de “Aruba Health App”. Dit is een project waarbij binnenkort de gehele zorgsector zal worden gedigitaliseerd met behulp van technologie en innovatie via de Aruba Health App.

Setar, samen met het Ministerie van Volksgezondheid en AZV, werkt hard aan het project om een betere service te bieden aan onze verzekerden. Met de voortgang van het project zullen verzekerden binnenkort een significante verandering ervaren in de manier waarop ze afspraken maken met hun huisartsen via het platform van de Aruba Health App.

Als onderdeel van het verbeteren van de kwaliteit en service van de gezondheidszorg in Aruba, zal het platform van de Aruba Health App een middel worden om afspraken te maken via “MiDokterDiCas”, recepten te ontvangen via “MiRemedi”, en toegang te krijgen tot andere belangrijke informatie uit de medische geschiedenis van de patiënt. De innovatie van dit platform stelt verzekerden in staat om 24 uur per dag toegang te krijgen tot hun medische informatie, waardoor het proces sneller wordt.

Minister Dangui Oduber heeft de visie neergezet, en samen met Setar en AZV is het gelukt om een innovatief platform voor Aruba te introduceren waar de patiënt centraal staat en meer toegang en controle heeft over hun gezondheid. Volgens de Minister markeert dit een “nieuw tijdperk” van digitalisering van de gehele zorgsector, wat resulteert in verbeterde diensten en kwaliteit van zorg, zodat alle huisartsen efficiënter, transparanter en sneller kunnen werken. Dit stelt de gemeenschap ook in staat om beter geïnformeerd te zijn en zich meer in controle te voelen over hun gezondheid en kwaliteit van leven.

Minister Dangui Oduber bedankt alle partners die onvermoeibaar werken om het platform van de Aruba Health App zeer binnenkort te lanceren en te introduceren aan de bevolking van Aruba.