Anfernee Emerenciana Wordt First Officer op American Airlines Vlucht 874

Op woensdagmiddag arriveerde de lokale piloot Anfernee Emerenciana aan boord van American Airlines Vlucht AA874 als de First Officer van de Boeing 737. Dit was een grote eer voor hem en zijn ouders, vooral zijn moeder, die hem altijd heeft gesteund bij het najagen van zijn droom.

Anfernee’s Moeder
Anfernee’s moeder, Joan Emerenciana, ging trots naar de luchthaven om haar zoon te ontvangen. Ze zei dat de dag normaal verliep totdat ze een telefoontje van haar zoon kreeg, wat ongebruikelijk was omdat ze elkaar meestal ’s avonds contacteerden. Ze was aangenaam verrast toen hij haar vertelde dat zijn vlucht naar Barbados was geannuleerd en dat hij in plaats daarvan naar Aruba kwam. Toen viel alles op zijn plaats en begon ze zich voor te bereiden om het vliegtuig te zien landen en hem te ontvangen. Het was zo’n emotionele dag. Ze verklaarde verder dat ze altijd de droom van haar zoon had gesteund, ondanks alle uitdagingen. Vanaf jonge leeftijd had hij een passie voor de luchtvaart en ze moest hem vaak meenemen naar plekken waar hij vliegtuigen kon zien opstijgen en landen.

Alles Begon met een Droom
Anfernee vertelde dat hij sinds zijn kindertijd ervan droomde piloot te worden. De wereld van de luchtvaart fascineerde hem altijd, vooral de commerciële luchtvaart en alle aspecten daarvan. Hij hield dit als zijn doel voor ogen, met de ambitie om op een dag piloot te worden. Hij nam elke stap serieus om dit doel te bereiken. Hij had echter nooit gedacht dat zijn droom werkelijkheid zou worden, laat staan bij zo’n groot bedrijf als American Airlines.

Opleiding
In augustus 2013, op 17-jarige leeftijd, studeerde hij af aan het Colegio Arubano en voelde hij zich klaar om verder te studeren en zijn droom na te jagen. Hij ging naar Melbourne, Florida, waar hij aan het Florida Institute of Technology (Florida Tech) studeerde in de richting Bachelor of Science in Aviation Meteorology with Flight en tegelijkertijd zijn pilotenopleiding voltooide.

Diploma’s
In maart 2014 behaalde Anfernee zijn eerste pilotenlicentie, de Private Pilot License, en ging vervolgens verder om zijn Commercial Multi-Engine License in 2015 te halen. Anfernee stopte niet en besloot de opleiding tot Certified Flight Instructor (CFI) te volgen, die hij in juli 2016 behaalde. Als CFI, en op slechts 20-jarige leeftijd, gaf hij les en verzorgde hij vliegtraining op de luchthaven van de universiteit aan studenten van verschillende nationaliteiten. Tegelijkertijd was Anfernee bezig met vliegtraining, lesgeven en studeren voor Meteorologie en Atmosferische Wetenschappen.

Professionele Carrière
Nadat Anfernee zijn diploma en alle benodigde licenties bij Florida Tech had behaald, bleef hij werken als Flight Instructor aan de universiteit en verzamelde hij zijn vlieguren. Anfernee voltooide zijn fase als Flight Instructor met meer dan duizend vlieguren. Eind 2018 zette Anfernee zijn professionele carrière voort bij een luchtvaartmaatschappij genaamd SkyWest Airlines. Na twee maanden intensieve training in Salt Lake City begon hij te vliegen met CRJ 200/700/900 vliegtuigen als First Officer. Hij vloog regionale routes voor Delta, American en United Airlines.

Zijn basis was gevestigd op Chicago O’Hare International Airport. Hij vloog niet alleen in het Amerikaanse territorium, maar ook in Canada en Mexico. Na bijna 3.000 vlieguren te hebben verzameld, waarvan bijna 2.000 in straalvliegtuigen, kreeg hij de kans om door te groeien naar Captain bij SkyWest Airlines op hetzelfde type vliegtuig als eerder genoemd.

In 2022 kreeg Anfernee de kans om een sollicitatiegesprek te voeren bij een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Kapiteins van American Airlines, met meer dan 30 jaar ervaring, interviewden hem. Op 12 april 2022 kreeg Anfernee een geweldig jobaanbod van de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, American Airlines. Hij zou beginnen met zijn training om zijn type rating op de Boeing 737 te krijgen voor routes in de VS, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Op 30 mei 2022, precies om 13:00 uur, landde Captain Emerenciana, zoon van Joan en Verio, geboren in Aruba, vlucht 3258, zijn laatste vlucht met SkyWest, op O’Hare International Airport.

Op woensdag 19 juni om 12:20 uur landde hij de American Airlines Boeing 737 op Queen Beatrix International Airport.

Een trots moment voor Aruba!

Verrassingsvlucht
Later deelde Anfernee dat hij oorspronkelijk was gepland om naar een ander eiland te vliegen, in dit geval Barbados. Maar eenmaal in Charlotte, North Carolina, kregen ze een schemawijziging en hij was verrast om Aruba op het schema te zien staan. Het was zeker een onverwachte dag, een die hij altijd had willen coördineren in de twee jaar dat hij bij American was, maar het was moeilijk om dergelijke vluchten te regelen. Hij was erg trots dat hij zijn eerste vlucht naar Aruba met American Airlines had gevlogen. Vervolgens nam hij contact op met zijn familie om hen te informeren over zijn aankomst.

Een andere droom van hem was om een aankondiging te doen voor de passagiers. Hij vond het belangrijk om dit niet alleen in het Engels te doen, maar ook in het Papiaments, zodat hun geliefde taal zou weerklinken in de cabine van American Airlines.