Jahmani Eisden heeft zich officieel bij FC Den Bosch gevoegd

Vanuit zijn moederland Nederland hebben we het geweldige nieuws ontvangen dat de jonge doelman Jahmani Eisden heeft getekend bij FC Den Bosch voor het seizoen 2024/2025. Op 18-jarige leeftijd is Eisden al opgeroepen om het doel van het nationale voetbalteam van Aruba te verdedigen.

Het afgelopen seizoen speelde hij in de U21-categorie bij Ijsselmeervogels en maakte hij ook zijn debuut voor het eerste team, waarmee hij de jongste doelman werd die dit heeft bereikt. Voor het komende seizoen zal Eisden deel uitmaken van een professionele club nadat hij twee aanbiedingen heeft ontvangen waaruit hij moest kiezen.

Op Aruba heeft Eisden gespeeld voor verschillende clubs, waaronder Brazil Jrs., La Fama, Santa Fe en recentelijk Dakota, waar hij kampioen van Aruba werd. Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van verschillende jeugdteams van het nationale team van Aruba, waaronder de U20 die deelnam aan Guatemala, waar hij aanvoerder was van het team. Deze ervaring toont zijn volwassenheid en leiderschapskwaliteiten.

Eisden staat bekend om zijn begrip van het spel, zijn reflexen, snelle reacties en zijn vaardigheid met zijn handen. Ook wordt hij geprezen om zijn vermogen om zijn team te leiden en de verdediging georganiseerd te houden.

Jahmani Eisden is de zoon van de bekende zanger Janiro “Atanio” Eisden, en zijn contract bij FC Den Bosch markeert een belangrijke stap in zijn veelbelovende sportcarrière.